dagens fråga;

Var har du köpt det fina översta (rosa?) schabraket förnågonstans ? :D (schabrak och täcke)
Svar: Jag köpte de på GHS, på skara hästsport. Men de finns säkert att köpa på fler ställen. Annars kan du gå in på Anna scarpati`s sida, så hittar du säkert de där! :)


(smutsigt på bilden och solblekt, den ska va som luvan egentligen..)


dagens fråga:

Skulle du inte själv på ekebo? :) (länge sedan sist)
SVAR:
Jo, men ångrade mig, hade bätter saker för mig :)

nyår imorrn!

gör ingen år-sumé, men tänkte visa er min och Beeches "resa" för iår! Tycker den har varit väldigt intressant och lärorik! För vissa köper till sig framgång, (köper SM ponnyer/hästar osv) men de tycker inte jag att ja har gjort, trots att han är en superponny! 

(START, Mars 2010)

-När jag fick han hade han lång man och såg lite skogsmullig ut, så det första jag gjorde när jag fick hem han var att rycka manen (insane, i know).


-Jag tränade upp konditionen och börja hoppträna med han efter unge. en vecka.


-Efter några veckor tävlade vi i Ängelholm, LD & LC och de gick jättebra. Nolla i LDn & blev 4a i LC.


-Vi fortsatte att tävla och jag fick några placeringar med han. Sen i början i maj tävla vi vår första regionala +
utonhus i Trolleholm, vilket kanske inte var så bra.. Han var helt anorlunda och lite "rädd/stel". Inte alls samma häst som han va innan inomhus. Så i första klassen, LB, fick vi ett stopp på tvåan och i andra klassen (LB, Mountain horse cup) stanna han på trean och jag ramla av.

-Efter den helgen skulle jag hoppa han i paddocken "hemma", men jag var jätterädd och våga inte äns hoppa ett 60cm räcke! Jag red ist mot en 50cm oxer, som han stanna på och jag ramla av. Då blev jag så besviken och ledsen, för jag tänkte att allt va mitt fel, jag va kass, jag hade förstört hästen och blah bla..


-Den 13 Maj tävlad jag på Åsbo PK, LD och LC. (vi börja om från början) och gick nolla i LD och blev 4a i LC (igen, *hehe*). 


-Jag tävlade i Åsbo RF, där hoppa jag LC & LB. I LCn blev jag 3a och i LBn stannade han två gånger på 3an. Jag kände bara mig så trött. De gick bara upp pch ner, och jag ville ju inte hoppa på LC/LB föralltid! MEN, jag intalade mig: motgång ger framgång!

 
-Jag samlade mig efter några veckor och tänkte en dag: Nej, det här är inte jag! Jag är inte rädd för att hoppa, och peppade mig själv! Vi åkte till Ljungbyhed, där Jenny & Niklas Arvidsson hade träningshoppning. De höjde till första rundan till 80-90 och andra rundan 100-110. Jag va så himla nervös och rädd, men jag gjorde det och  vann över min rädsla! Där hoppa jag några gånger, och det hjälpte mig verkligen! För det var precis som en tävling, fast det var bara stor hästar där förutom Beeche. Men man ville inte skämma ut sig när Niklas Arvidsson, Jörgen Larsson m.f. var där..


- Den 15 Juli tävlade jag i Ängelholms RF, LC & LC+5. I LCn fick jag en rivning och likadant i LC+. Men nu började han bli för pigg och dragig, vilket va både positivt och negativt!


-Dagen efter, så efteranmälde vi honom till LB, LB. Det var vår andra regionala tävling och Vi fick en rivning i varje, men för mig kvitta de - FÖR vi gjorde de! Vi klara de, två bra runder Utan stopp eller tendens till det = stor framgång!

-Vi åkte upp till stugan och en dag sa mamma att hon hade anmält mig och tessan till en regional tävling, i Falköping (ligger runt Grevagården). Där hoppa vi LB, LB och fick även där en rivning i varje klass. Det var även Moutain horse ponny cup, fast väster götlands. Och vi fick revange med bra resultat!


-När vi kom hem tävlade vi i Frosta RF, vilket var på gräs. Det var första gången på gräs som vi hoppa, och jag var rädd att det skulle gå som i trolleholm.. Första klassen LB, gick jättebra och vi nolla och blev 4a! Första reg. placeringen. I LB+5, vilket även va debut fick vi 2 ner, men de va missbedömning med båda, men jag kände att självförtroendet steg!

-Vi fortsatte att tävla under hösten med bättre och bättre reslutat hela tiden!

-I Trolleholm (inomhus) så debuterade vi LA, men denna gången tänkte jag att jag skulle visa vad vi lärt oss och hur mkt bättre vi hade blivit och vi gick nolla, iaf för mig! Fast när vi hade hoppats nästa SISTA hindret och va felfria, så tror han att vi ska hoppa ett annat hinder och hoppar fel hinder! NEJ! Gud vilken miss det var, men struntsamma för vi gick nolla enligt mig!! Stort +!!




-Under hösten och vintern nu har de gått så himla bra och vi klättrar uppåt hela tiden! För man lär sig av sina misstag, men bara dem som vill! Senaste tävlingen är nu Julahoppningarna, där vi hoppa LB, LA. I LB fick vi ett ner i omh (kom fel) och ett ner i LA (kom nära här med), men vem bryr sig? Fick kanon runder och han va inte i ett hinder mer än det han rev! Tycker det är jättebra, med tanke på hans ålder och dem han tävlar mot!

"Jag kommer ihåg för 1 år sen, så var jag, Josefine och mamma i Laholm och kolla på en ponny som vi skulle provat. Då när ett ekipage kom in på banan sa jag: Lyssna nu och lägg märke till att denna ponnyn inte är i ett hinder, och det är den inte heller! Den ponnyn är otrolig! Då tänkte jag, tänk om jag också hade hittat en sån ponny som inte är i mer än det han river och nu har jag det! ed ännu lite mer träning så...
Menar att
drömmar slår in!"



dagens vill ha:

brett swarovski armband - ett måste att köpa!


pris: ca 800-900:-
dåliga bilder, ja vet...

stallet kallar!

god morgon!

Har precis gjort 1000 situps, gilla känslan efter! ----> Nu blir de stallet, sen leka med Flundran (Rebecca).


gammal bild från Sveland cup


dagens fråga;

Blir det inget trettonspelen? (lite frågor och svar)
SVAR:
Jo, självklart! :)


lite frågor och svar:

jag tycker som du bella! Men när det ändå handlar om märken,
vilket är ditt favoritmärke?
(Dyr utrustning eller inte?)
Hmm.. Jag vet inte, gillar de flesta!

spännande när får man se`? (snekpeak på TB)
till våren kanske... ;)

Vad e de för nått? Ett märke? (snekpeak på TB)
Nja, typ. Inte något så man kan köpa :) Ni får veta i feb, mars?

du rider grymt bra! (videor!)
hehe tack!!

fin häst eller är det en ponny? :) (videor!)
Hon är en ponny ;)



Har du planerat in några tävlingar till 2011? :-P Vad är dina mål då? (videor!)
Nej inte än, men vill till Börjes cup, Midsommarcupen och några till! Mina mål är att kvala till MSV och tävla de i slutet av sommaren och hösten.

Mitt mål för iår med Beeche var att få en nolla i LA och de har jag fått, så har nått målen för iår. Men snart är det nytt år och de ser jag fram emot! Just nu ser det bara just ut! :D 


Dyr utrustning eller inte?

Tänkte ställa er en ganska intressant fråga om.. - Utrustning!

Hur är de egentligen? Vad ska man ha? Det som är dyrast eller snyggast?

De flesta tävlingsryttare har märkeskläder. Men vad är märkeskläder då?
-För mig är de dyra saker, det som kostar några hundra/tusenlappar mer än vanligt. Några vanliga är Kingsland, Pikuer, John Whitaker, GPA osv. Sen finns de ju dessa som samshield, gersemi, martha ridewear som är lite dyrare.

Men Jacson, Horze och de då? Räknas de också som märkes? Eller är de mer som Hööks?





Något som jag också tycker är konstigt, så är det de som har allt i märkes, men tävlar/hoppar ld...?

Förstår självklart att man vill ha fin utrustning och sånt, även om man inte tävlar SM. Men min åsikt är:
-Är det inte bättre att lägga dem tusenlapparna på träning, som är mycket mer behövligt OCH VIKTIGARE än kläder, schabrak? 

Ex. vissa tycker det är dyrt med en träning för 500kr, men däremot är det ok att köpa en jacka för 3000kr? Ifs håller jackan längre, men tänk så mycket träning och kunskap du och din häst kunde fått ist för en jacka!


Detta är en ganska komplicerad fråga för mig, har svårt för att säga vad jag tycker.

Men Vad tycker ni? :-)




Alla gör fel ibland


Stanna på 2.34, så får ni se när hon rycker hästen och piskar till den..
Menar att man ska inte tro att eliten är så duktiga och kunniga alltid. Tycker det ser ganska oproffsigt ut att göra så, hon är en förebild för många. Men den går på, så den behövde tillsägelse. Men nu ni som tycker att man ska slita och rycka i hästars munnar - och kanske tror de hjälper? För hästen gör likadant efter bestraffningen igen, alltså dålig lösning! Hon kunde stannat den, eller tryckt med handen på bogen och backat den, ja de finns många andra lösningar..

För min del tycker jag det är både rätt och fel.

snekpeak på TB


videor!

KYRA







collection team!

håller jag på med nu, spännande! Eller iaf för mig och ******! Har massa planer som kan bli riktigt nice.


Btw, funderar på att skapa en "secret-blogg", kanske ska göra de? Där man skriver vad man tycker mer öppet? Aja, får se. Synes!


fina kyra <3


länge sedan sist

så jag passar på att hissa/diss lite!

HISS:

- snön, den är så vacker och älskar när solen lyser så att de glittrar *hihi*
- lov
- SWAROVSKI!!


DISS:

- snön, kaaallt!
- Kingsland, "the shit". Alla har de nu, och om man är på en hopptävling, så har varenda unge ngt med kingsland på sig. Blir så trött på de, så känner att de är lite "out" nu.. (och ja veet, har beställt en KL hoddie, men de får bli min sista KL sak, *hihi*)
- Ekebo, skit ställe, omoget, va mer ska man säga? Helt seriöst, orka sånt?! -.-'





kyra

Första dressyr videon jag visar då. Är från igår, Enjoy!



till salu, 0706712509

helt ok!

mamma beställde nyss denna hoddien till mig, blir lite sen julklapp, men de gillas!!


Detta blir nog förövrigt bland mina sista Kingsland kläder,
tkr det börjar bli för mycket KL nu.. Men de har vissa kläder som e så snygga! hehe

just nu:

(Pappa) -Var ska du?
(Jag) - Borsta tänderna..?
(Pappa) - Ska du nånstans?
(Jag) - Nej? Jag ska lägga mig snart..
(Pappa) - VA? Vi ska ju kolla på bonde söker fru!

suck asså, haha!


blickar framåt!



Beech Diamond, LA -
Julahoppningarna 2010

hemlighetsfull..?




till salu..

... ska sälja Kyra nu. Hinner/orkar inte rida 2 hästar, så har bestämt mig att jag ska sälja henne. Tessan skulle egentligen tatt över henne, men hon ska ha c-ponny :(

Intresserad eller känner någon som letar d-ponny?
Maila
([email protected])/kommentera så får ni mitt nr osv.

Lite kort om henne då;

f: 1999
e. King Kadanz
eu. Juravel
Kyra - imp. Holland,145 cm i mankhöjd. Pigg och positiv ponny som hoppar allt och stannar aldrig. Snabb, vändbar och välriden. Tävlad upp till LA hoppning med vinster och placeringar i regional LB och LA dressyr. Vann LBn på Julahoppningarna 2010. Snäll att sko, klippa och lasta.

Video, Mårtenshoppningarna 2010 - LA:
http://www.youtube.com/watch?v=Fq-Aebyz3xg

Vinst Julahoppningarna 2010 - reg. LB:
http://www.youtube.com/watch?v=j1SNNYeZgq8


LA - Julahopp.


KM


LA - ringsjöorten


LB+5 - ringsjöorten


LB:1


LA - Midsommarcupen


LB - Åsbo


LA  - Åstorp

En ponny som man får glädje av och lär sig mycket på. Man vågar hoppa höjder, då hon ALDRIG stannar, har inte hänt en enda gång på dessa 3 år jag ridit henne! En pigg och positiv ponny som vill och gör sitt bästa, kommer sakna henne för man kan inte rida en omhoppning med Beeche som man kan med henne. Man kan rida b-ponny svängar med henne och man behöver bara tänka framåt, så ökar hon.

När jag börja rida henne tog det två varv på 20m volt innan man kunde bryta av till trav från galopp, men nu kan jag rida i galopp och göra halt direkt utan problem! Hon kan alla rörelser som finns att tävla i dressyr (ponny) 

 [email protected]

gillar bilden!


foto: Frida Elmlund


nice!

'


svar på tal

Vad är lufsig?

SVAR: ..för mig är de sånna som är orena. Asså svårt att beskriva men typ skogmullar, slappt utseende (inte för att dömma ngn!), en person man inte skulle vilja ta med på ex. en fin middag om ni förstår. Har fler exempel och tankar om det, men vill inte uttrycka mig om de här i bloggen.


lista

SENASTE
1. Dryck: mjölk
2. Telefonsamtalet: bull
3. SMS: ulla (ulrica)
4. Sång du lyssnade på: Human - Radio edit
5. Gången du grät: Vet inte

HAR DU NÅGONSIN
6. "Dejtat" någon två gånger: nej haha?
7. Har någon varit otrogen mot dig: hoppas ja inte
8. Varit kär?: Ja
9. Förlorat någon speciell person: nej
10. Varit deprimerad: ja
11. Varit så trött att du somnat sittandes: Ja

DINA TRE FAVORITFÄRGER
12. blå
13. ljusrosa
14. orange

I ÅR HAR DU
15. Lärt känna en ny vän: yees! 
16. Fått ditt hjärta krossat: Nja
17. Skrattat så att du har börjat gråta: japp
18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Nej
19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Jag tror det i alla fall
20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Ja
21. Kysst en kompis: nej

BLANDAT
22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: de flesta
23. Hur många barn vill du ha: max 2
24. Har du några husdjur: 2 kanier
25. Vill du ändra ditt namn: nej, är rätt nöjd
26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Va på GBG horse show!
27. Vilken tid vaknade du idag: lite i 7
28. Vad gjorde du igår runt midnatt: sov
29. Någonting som du längtar till: julafton!
30. Senaste gången du träffade din pappa: imorse
31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: att vi bodde på gård
32. Vad lyssnar du på just nu: The Flood
33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: nej xd
34. Vad gör dig irriterad just nu: att jag inte hinner med saker och ting!

OM DIG
36. Vad är ditt namn: vet inte
37. Singel/upptagen: Singel
38. Stjärntecken: fisk
39. Kille eller tjej: Tjej
40. Grundskola: Vedby/snyggatorp
41. Gymnasie: -
42. Högskola: -
43. Hårfärg: ljusbrun
44. Långt eller kort: Långt
45. Längd: 172
46. Är du blyg: beror på
47. Piercings: Piercings är ingen hit
48. Tattoos: Nej
49. Höger eller vänster: Höger

DIN FÖRSTA
51. Operation: handen
52. Piercing: MEN NEJ FÖR.
53. Tatueringen: Nej
54. Bästa vän: vill inte ens nämna personen..
55. Sporten du spelade: ? ridning?
56. Husdjur: Fisk och marsvin
57. Vaccination du minns: Dog av alla, minns inte
58. Konsert: vet inte, har jag varit på någon sådan äns..? :o
59. Förälskelse: haha nån kändis? Sebastian Oberg eller nåt?
60. Alkohol du drack: julmust, 95% ! (y)

JUST NU
61. Äter du: Ingenting
62. Dricker du: -
63. Är du på väg att: sätta mig vid tv
64. Lyssnar du på: all i need is you
65. Väntar du på: sotarn..

DIN FRAMTID
66. Vill du ha barn: vet inte
67. Vill du gifta dig: ja
68. Karriär i åtanke: framgångrik, haha!

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
69. Läppar eller ögon: Ögon 
70. Kramar eller pussar: Båda
71. Kortare eller längre: Längre 
72. Yngre eller äldre: Äldre, haha
73. Romantisk eller spontan: Blandad
74. Snygg mage eller snygga armar: Båda hahah, men inte överdrivet tack
75. Tatueringar eller piercingar: fult, haha
76. Känslig eller inte: Lagom
77. Ragg eller förhållande: Förhållande
78. Bråkstake eller tveksam: Lagom!

HAR DU NÅGONSIN
79. Kysst en främling: nepp
80. Gjort något sjukt spontant: ?
81. Tappat glasögon eller linser: Nä, har inget sånt
82. Dejtat: Nej
83. Krossat någons hjärta: hoppas ja inte
84. Har någon krossat ditt hjärta: Hästar haha
85. Har du blivit arresterad: Nej, bara nästan haha.
86. Dissat någon: yes
87. Gråtit när någon dött: Mhm
88. Gillat din killkompis (mer än som vän): vet inte

TROR DU PÅ
89. Dig själv: japp!
90. Mirakel: vet inte
91. Kärlek vid första ögonkastet: kanske.
92. Himlen: vet inte
93. Tomten: kanske
94. Att kyssas på första dejten: haha
95. Änglar: ..

SVARA ÄRLIGT
97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nänä
98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Sure
99. Vad kan du verkligen inte leva utan: hästar, pengar, vänner, familj
100. Att posta det här är din 100 sanning: nej forfan! ;o


boring?

Sju sanningar om dig själv:
- Jag har sjukt dålig humor
- Jag tror på mig själv.
- Jag är lättskrämd av mig men gillar ändå att göra läskiga saker.
- Jag är bra på att spilla mjölk (Y)
- Jag är inte så shoppaholic av migg förutom hästsaker
- Jag är ett fetto ;D
- Jag är grym på att skämma bort mig!

Sex sanningar om hur du var som liten:
- Jag var sjukt blyg, tyckte de va hemskt att prata med mina kompisars föräldrar.
- Jag ville bli rik (vill fortfarande, haha..)
- Jag var alltid bland de längsta i klassen
- Jag hade dåligt självförtroende
- Jag älskade att bygga kojor och allmänt bygga saker.

Tre sanningar om mitt familjeliv:

- Jag har aldrig skrikit på mina föräldrar eller bråkat med dem.
- Jag tycker att det är jobbigt att ta hem nya kompisar
- Jag gillar min familj.

Tre sanningar om mitt vänskapsliv:
- jag är sällan med kompisar!
- Gillar inte lufsiga människor, kan absolut inte vara nära vän med nån sån.
- Jag gillar inte att berätta om personliga saker för andra, my life liksom.

Två sanningar om min personlighet:
- Jag kan störa mig på minsta lilla - perfekktionist ändå ut i tårna!
- Gillar inte att slösa.

träning för jenny arvidsson..

..i hoppning idag med Beeche. Gick super! Helt felfri ponny! <3

Hoppa bara lite lågt idag, men blev ngt på 1.10. Nu är de inte tävling förrän om 3 veckor eller mer, så får vila och träna upp oss för trettonspelen nu! :)


blivande bästa ponnyn! <3


filmer;

LB - vinst med Kyra





LA - Beech Diamond (Beeche)

laddar upp film...

...från helgen, lägger in de jag hinner här sen.


LBn i söndes,
foto: Ida Lundahl

julahoppningarna

Tävlade idag (julahoppningarna), resultat:

KYRA:

LB - 0+0 - 1:a !! :)

LA - 8 fel, fick två ner.

Kommentar: Hon va allmänt pigg och då menar jag pigg! Lite flack och så, men ja.

BEECH DIAMOND:

LB - 0+4 - Kom bra på allt utom det han rev, (9a) kom för nära där. Men är nöjd med han, för trodde han skulle vara mycket mer tittig med tanke på allt där inne! 

LA - 4 fel  - Kom fel på 5an (h'lvete)! Så han rev de, men han gick som en klocka annars!

Kommentar: Hoppa lika bra som vanligt, och ser fram emot trettonspelen! 


dååålig halvredigerad bild!

uppdate:

hej.


Svar på tal:

Har du någongång varit på ett ridläger utomlands? Om inte, skulle du vilja göra något sådant? =)
SV: nej det har jag inte. Det beror på vad för ridläger det är, men annars så jag. En kul & lärorik upplevelse i livet!

Taggad till 1000!


Såg precis att Beeche fick vara med på en bild hos frida,