nyttigt

Gick till 4 idag, sen körde jag direkt till stallet oc åkte och tränade för Ulrika Hedin (hoppning då) och det gick braa! :) Så kommer fortsätta träna för henne, det var verkligen super för man kom dit och hon hade en massa hinder både i paddock och ridhus (ca 20x60) redan framme, så man behövde bara åka dit, träna, åka hem igen, supersmidigt!

Hoppade en övning där man travade in i en komb. så var de bom - kryss - ett galoppsprång - oxer (runt 90cm). Vet ni va mina pålle gör då? Han tog kombinationen SOM STUDS , utan att riva! Så duktig han va som hoppa, kunde lika bra stannat, då de trodde ja kunde hoppa på c-ponny måttet imed de va så lågt, men då tog han de som studs ist, galna ponnyn! <3
Nu ska ja lägga mig, full rulle imorrn igen! Då kommer det några nya från Norrköping till stallet, ska bli mycket skojs! Vi snackas, had haj!


lång dag

har kommit hem från stallet nu, var där i över 5 timmar ! 

Ska fortsätta jobba lite nu, sen plugga senare ikv.

De gick braa med fotogrejen med, så ni som bor i närheten kanske lär se oss på reklamblad! 


be conti...

sista dagen för denna veckan

Var i Munka igår, fotta lite i de första klasserna, (blev inte så mycket för vädret var så konstigt, så blev ingen bra skärpa på bilderna) sen hoppa jag själv en klass.

LB - 4 fel: Red som ja skrivit med vanligt tredelat och han gick faktiskt bra med de, bättre än jag trott! Han fick inte riktigt med bakbenet på 1an (litet missförstånd) så han doppa ner bakbenet i de o rev annars gick han som en klocka! Vi kom precis utanför placering, men å andra sidan i detta fallet kvitta de mig :)

Sen på kvällen åkte jag och Michelle till Bjuvsfestivalen och vi åkte där ifrån en kvart senare, vilken håla de är asså, haha! Sen blev de att vi kolla på film med Emil ist.

usch, snart dax för ländtäcke och vinterjackorna :(

Nu håller jag på o städar för fullt, dammsugar och dammar hela huset, men känner att de lär ta ett tag!
Men, men det är så jag tjänar mina pengar, jag får göra hemmasysslor på söndagarna, för de är de ända dagarna jag har tid, hehe..

vid 12 tiden jag ska ja till stallet o rida Kyris, sen vid 3 tiden ska jag och Beeche & Thessan och Kalle fotas med 3 andra för någon slags reklam för vår klubb? Skriver mer efter när ja har lite mer kolla på de!


Men nu ska ja fortsätta, hade gott folk!svar på kommentar:

isabell premfors
suuuper fin runda du o skimmlen gjorde i munka idag:D:D (sämsta vädret!)

SV: tack så jättemycket! Sånt värmer verkligen i hjärtat! :')

sämsta vädret!

Sitter vaken här nu, och har varit de i ett tag. Trodde först de va typ sopbilen, men har insett att det åskar som f-a-n- och blixtrar o regnar, känns ju riktigt bra när ja snart ska ut o köra med moppen till stallet ! :(
Kommer dö! :o

dressyrnörd

Ska om ett tag till stallet, blir att rida ut Kyris och dressyrpass med Beeche.

Sen ikväll kommer det några tjejer från Norrköping som kanske ska ha sina pållar i stallet där ja har mina. Det är två tjejer, 15 & 16 som har varsin C-ponny på SM-nivå, så de ska bli kul o se vad de är för några ;)
Dagens outfit för mig och Beeche blir:

Ridbyxor: Kingsland (fast i marin)Tröja: Tunn långarmad, ONLY  (ljusgrå)
Väst: Weater report (svart)
Jacka: Nån Kingsland eller PK
Hjälm: JW (marin, dock är min gråblå för den blivit så blekt av solen..)

+jodpurs och chaps (svarta)

Schabrak: Schockemöhle sports (fast dressyrmodell)


Benskydd:
Eskadron

svar på kommentar

Hej!
Vad är det för märke på den där västen? :)
Mvh Amanda

Svar: Hejsan, det är en RidersCompany :)

regn

Nu ska ja snart köra till stallet o rida Kyris. Tror de blir i ridhuset, inte så roligt väder idag..

Red Beeche igår i paddocken, red lite bom övningar och han gick super. Han kände sså himla fin från början, så tog av gramanen och han gick som en klocka! Första gången sen ja köpte han, som han gick så kanon! Fick till han i den formen (dressyrformen) som ja ridit o tränat till o få han att gå i och nu orkar han de - ett helt pass! Sån känsla är härlig, så är riktigt sugen på att börja tävla dressyr med han nu!

Hoppa några språng med på 1 m för känna hur han va och han gick super, blev inte spänd eller så utan han höll sig lugn o kom ner i bra form efter hindret ! Så ska antagligen hoppa en liten klass på lördag i Munka, blir väl lc eller lb , så får ja se hur han går med tränsbett!  Spännande!

Nu ska ja sticka iväg, ha de gött


compete

Halloj! Kollar på film nu, imorrn är de tävling i Båstad, LB o LA med Beeche.

Hände en liten grej innan när ja, nellie o thessan red ut, men skriver om de imorrn!

Ha de bra :)


remember me

sitter just nu och kollat på remember me, har hittat en sida där man kan se filmer gratis, super tycker jag!

Träningen för Tobias gick jättebra, och ännu en gång åker man hem med nya erfarenheter :)

hoppning hoppning hoppning

Nu ska jag upp och rida en sväng med på Kyris, sen efter de blir det träning för Tobias Grönberg i Ängelholm med Beeche!

FrostaLB: Hade som mål för dagen att han skulle över, och göra det bästa av situationen. Han kändes tittíg, men han var inte omöjlig att få över som i Malmö. Så red i ett lagom tempo med bra svängar, vilket gjorde så att det blev vinst! Hade inte alls räknat med placering, men det blev ett + i kanten.

För er som undra vad vi fick för pris: Rosett, plankett, fodrat ländtäcke (marin m vit passoal, se bild nedan) och ett foto av Y-Photo i strl 20*30 (ca.)


LB+: Han var som i LBn, tittig, lite spänd men inte omöjlig. Kom snett mot 5an (räcke m vattenmatta) och fel på de så blev ett stopp där. Hade behövt "fånga upp" han och fått en bättre väg, då tror ja inte det hade blivit ett stopp. Men annars gick han bra. Sen är det inte lätt att komma helt perfekt när han är spänd och så, de blir ingen "ren koppling".


SM

just nu har de senaste stautsuppdateringarna på facebook stått mestadels om SM.
För er som missa de svenska mästerskapen eller inte kunde vara på plats, kan ni kolla på de här!

resultat:

LB - vann!

LB+ - fyra fel, mer uppdate på måndag!
Nu ska jag iväg på middag, sen imorrn blir de Liseberg med gott folk så uppdaten blir på måndag.

För er som undrar hur de gick för tessan , så blev hon 4a i LB och 2a i LB+! :)

tävling

Nu ska ja upp och fixa mig, sen blir de vidare upp till stallet och sen tävling i Frosta. Ska hoppa LB, LB+5 med Beeche idag och hoppas han inte är lika tittig idag..

Senare ikv blir de middag hos farmor! 

Mer uppdatering senare, kossmoss!

guten morgen

Nu sitter jag här och har precis vaknat. Känns lite lagom segt att gå upp nu, men lika bra att börja vänja sig...

Ska äta frukost, sen blir det stallet ska rida ut med båda idag. Hoppa Beeche igår, och det gick helt ok.

Efter de har ja tänkt ut och gå en runda (igår var jag ute och gick i 1 h och 40 min, wihooo!) och om de hinns med så kör ja en liten sväng med michelle eller nåt ikv :)

Men nu måste jag skynda mig och gå ner och väcka tessan, annars lär hon aldrig hinna vakna innan ja ska köra!

out!

Nu finns bilderna från Pay and Ride'n ute!

Bli vän och se bilderna på facebook: Björkmans Foto

full rulle!

Har varit och ridit Beeche, red fram i en paddock, hoppa fram i en annan och red "banan" i en tredje, för att de skulle bli så tävlingslikt som möjligt. Men han gick bra!
Är nyduschad och ska snart upp till stallet igen och visa Kyris, även dessa är från Götebooorg. Efter de kör ja hem igen och ska leka med Michelle och Sanna. 


Ni som undrar så kommer bilderna upp på facebook från pay and ride'n imorrn eller på torsdag!
facebook: Björkmans Foto

pay and ride


Här är videon på Beeche när vi var och hoppa på Bindeberga, som ni ser var de ett ritkgit bonnaställe, men, men.. Vi vart nolla, 1m.

dagens planering:


Björkmans foto
(som ni ser är knopparna helt förstörda pga min avfallningar.. haha)

Ska ner och äta frukost nu, stallet vid 10 rida 2 hästar. Hem o göra nånting, sen köra vid kvart i 5 till stallet igen och kolla/fota åpk's pay and ride!


bilder m.m.

Lite senare idag kommer jag lägga upp bilder från Västergötland, så kika in då! Laddar även video från Bindeberga, 1m med Beeche.

how cool isn't that?

http://www.youtube.com/watch?v=M98zPLJ2Ub0&NR=1&feature=fvwp

lördag!

Idag ska de fixas känner jag på mig!

Ska nu börja fixa de sista i rummet, rensa kläder och vika in de i nya gareroberna!
Sen kanske sätta upp hönsnät ist för ha "liner" som rosetterna hänger på.
Efter det har ja tänkt putsa alla våra Bett med sånt bettputsmedel, smörjer kanske träns och sånt med då?

Sen blir det nog stallet, red markarbete med Kyris igår med bommar och ngt litet skutt på 80 och hon gick bra. Idag blir det nog ett dressyr pass m. inriktning lösgörande igen.

Beeche och Kalle har tappsko, så de blir ingen ridning på dem idag :/

Får se om jag går ut och går en runda på kvällen sen med!  :)


sådär

Hemma från Halmstad nu efter en lyckad kväll där med Michelle! Såg bla Vincent, Ulrik, Erik Saade, Erik Segerstedt, Erik Amarillo, Loreen, Jay Smith mf, så de va mycket skoj!

Allt känns mycket bättre med Beeche nu med, tror de hjälpte att komma ifrån "hästvärlden" lite och rensa hjärnan från de tankarna.

Men nu så ska ja sova, gonatt!

...

Vakna upp i morse, och fortfarande hänger det ett stort grått moln över mig.. Trodde de skulle hjälpa med lite sömn, men nej. Problemet är fortfarande kvar. 

Brukar annars släppa de ganska snabbt och man får nån liten miss här och där, rivning eller nåt, men de här finns fortfarande kvar. Nästa tävling kommer bli likadan och nästa igen. Då känns det inget kul alls, vill inte de.

Han höll på att bli bättre, men så åkte vi till stugan och där uppe i västergötland har de nästan INGET, varken payandride eller tävling och Beeche behöver tävla/hoppa ofta. De hade bara en payandride när vi var där, och de var den mest bonnigaste jag varit med om (skriver ett inlägg mer om de sen)

Så trodde de hade släppt nu efter vi varit i stugan, men neeej då. Nu är vi som i Maj, alltså på ruta ett. Och DM som är 'snart' känns vääääldigt långt borta just nu.

De här suger så jävla mycket! Det är inget man kan göra åt när han är så tittig, han går inte att kommunicera med, för de känns som om han "stänger än ute"!

Det här var inte alls mina planer, att behöva hoppa LC med en ponny som har all kapacitet och förmåga i världen, men som pga av ska tönta sig så får man hoppa lågt! åh, blir så ledsen/besviken/frustrerad!

Jag vill ge upp, men ändå inte. Jag är inte den typen som ger upp, men det här är bara för....
Ska han alltid vara såhär? Varenda gång utesäsongen börjar, ska han börja va tittig m.m!? För han är inte alls sån inomhus. Nån som också har detta problemet med en häst som är tittig? 

Har fått bra tips och hjälp av både Svante och Jörgen, men bara för ja inte hoppa han varenda helg så ska väl inte allt skita sig?

Vi sa att han inte borde hoppa hemma på klubben, då de hinderna och miljön inte är läskig. Så antagligen imorrn ska ja hem till Tom S och hoppa, så får han hoppa lite där. Sen ska jag kanske börja träna för Ulrika Hedin, kanske Tobias Grönberg, och fortsätta åka hem till Jörgen sen kanske de blir nån träning för Svante... Men man ska väl inte behöva ha 4 tränare för en häst?

blir så trött på de här och det går inte att släppa, för som sagt problemet finns kvar. Just nu vill jag bara tävla Kyris igen, för hon skulle aldrig göra nåt dumt och tramsa sig.. Ska upp och rida henne nu, ska rida ut en lång skön runda med henne sen senare idag ska jag till Halmstads festivalen med några kompisar och just nu är ja inte jättetaggad på det, men tror ändå det är bra att komma ifrån och göra nåt annat med ens "icke hästvänner" så jag kommer på andra tankar.

Blev lite långt nu, men ville bara skriva av mig,


Kyrismyris<3

Update; ändrat mig...

Har ändrat mig, vill inte köpa ett sånt 3-delat pannband längre, haha! xD

en helt enkelt skit dag (n)

Tjaa folket!

Har tävlat idag och ja, va ska man säga... ramla av 2x på framhoppningen och 1x på banan.. Har ramlat av han mer äv vad jag gjort på ett år idag, skills!
Iaf Beeche är på ruta ett igen som när vi börja utesäsong, as tittig -.- Skit kul, verkligen!

Sen strök jag LA, och fick sega där medans tessan skulle hoppa LA. Men de gick bra för henne, och hon blev 3:a!Nu sitter jag här o städar rummet och grubblar, är förbannad så är bra att städa rummet och slänga saker då, haha! Jaja, jag ska fortsätta med mitt nu, ha'dSvelandcup, 2010.
Fina Kyra, som aldrig sviker än. <3

godmorniiing!


Kyris <3

Solen skiner och jag är väldigt happy!

Dagens planer är såhär:


Upp och rida Beeche och Kyra.

Åka och bada/sola nånstans.

Åka till stallet igen och fixa Beeche inför tävlingen imorrn.


Är mycke taggad på att tävla imorrn, har inte tävlat sen ja.. Maj? i början av Juni?
Vi var på en pay and ride i västergötland, men det är ändå inte samma sak riktigt..


bloglovin

Har precis kommit hem från Ljungbyhed, ska nu upp och rida hästarna, såhär har ja tänk ridning de följande dagarna:

MÅNDAG:
Beeche: skritta/"powerwalking" på asfalt i 45 min
Kyra: Dressyrpass m inriktning lösgöra, 50 min


TISDAG:
Beeche: markarbete, bommar + små hinder, 50 min
Kyra: markarbete, bommar + små hinder, 50 min

ONSDAG:
Beeche: tävla i Malmö City Horse Show
Kyra: rida ut, 50min-1hBeeche på prisutdelning, LA
(foto taget av mobil)


falsterbo-låten

När man är på Falsterbo i pauserna och när de är reklam på den skärmen spelar de upp en låt. Jag fastnar alltid för de låtarna, förra året var det Your Name, och i år var de Koko.


Sander van Doorn - Koko (Radio Mix) Cover Art

tips till dressyrmänniskor:

Här är ett tips på hur man kan tvätt lindor utan att de blir en enda stor trasselhög.


du lägger dem i en helt vanlig tvättpåse...


..och reslutatet blir såhär, nästan inget trassel alls!


(bilder lånade av google)

några av mina gamla tips

Tänkte ge er några av min a gamla tips som jag skrivit om som är bra på tävling, här är två av dem:

Handduk för värmen:
http://ihb.blogg.se/2010/july/bra-med-handduk.html#comment

Hur man knoppar:
http://ihb.blogg.se/2010/june/bjorkman-knoppar.html#comment


som vissa av er ser

som följt min blogg länge, så har jag tatt min gamla design igen då jag tycker den är mkt bättre än den "gula". De blir höstfärgerna, så tkr den passar bra :)


ordning och reda!

Nej , nu får ja faktiskt se till att de händer lite saker nu på den bloggen! Ska börja byta desgin nu, så ni får stå ut med lite huller om buller. Ska försöka fixa mitt rum samtidigt, städa ur o slänga gammalt sk*t.


Beeche <3  dock står han lite fel, men jaja hehe...