Alla gör fel ibland


Stanna på 2.34, så får ni se när hon rycker hästen och piskar till den..
Menar att man ska inte tro att eliten är så duktiga och kunniga alltid. Tycker det ser ganska oproffsigt ut att göra så, hon är en förebild för många. Men den går på, så den behövde tillsägelse. Men nu ni som tycker att man ska slita och rycka i hästars munnar - och kanske tror de hjälper? För hästen gör likadant efter bestraffningen igen, alltså dålig lösning! Hon kunde stannat den, eller tryckt med handen på bogen och backat den, ja de finns många andra lösningar..

För min del tycker jag det är både rätt och fel.

Kommentarer
Postat av: alex - xelaaa.blogg.se

Jag tyckte hästen var väldigt gå-påig och att den inte hade någon respekt innan hon gav den tillsägelsen. Så jag tyckte det var helt rätt att hon gjorde så :)

2010-12-27 @ 17:06:18
URL: http://xelaaa.blogg.se/
Postat av: alex - xelaaa.blogg.se

Sv. Det kanske är en häst som inte bryr sig vid så lätta tryck bara? Finns många sånna hästar. Stora hästar MÅSTE respektera oss människor. Blir farligt annars.

2010-12-27 @ 17:42:34
URL: http://xelaaa.blogg.se/
Postat av: malin

håller helklart med alex hästen visar ingen respekt för ryttaren och går nästa på henne, hästen ska gå för sig själv o inte vara uppe o klampa på en.

2010-12-27 @ 18:06:49
Postat av: isabella

svar till malin:

nej, det är fel, men de finns ingen anledning till att slita till i hästen munn för de, hon ryckte ryckt till lite grann, inte dra till onödigt och sen piska till den. Men visst, vi känner inte den hästen, så den kanske är okänslig. Men å andra sidan är oftast inte elit hästarna så okänsliga..

2010-12-27 @ 18:42:58
URL: http://ihb.blogg.se/
Postat av: alex - xelaaa.blogg.se

Sv igen: Jag tycker hon är en jättebra förebild. Tycker ditt ordval att slita den i munnen och piska på den är väldigt överdrivet. Är helt för det hon gjorde. Tyckte hon gjorde det proffsigt. Jämför exempelvis hur det kan se ut på ponnytävlingar.

2010-12-28 @ 07:59:03
URL: http://xelaaa.blogg.se/
Postat av: Fredrika

Nej, hon borde absolut inte rycka hästen i munnen på det sättet. Är man en duktig ryttare som hon så borde man ha tillräckligt bra känsla för hästar att man kan uppfostra dem utan våld. Och precis som du sa, hästen gick på lika mycket efteråt så vad var det löna?



2011-01-04 @ 18:02:08
URL: http://blubbiiz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0